To Διακοπές προτείνει: Εξερευνήστε τα κρυφά διαμάντια της Πέλλας

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
To Διακοπές προτείνει: Εξερευνήστε τα κρυφά διαμάντια της Πέλλας

Μια εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερους από έναν προορισμούς, μιας και αυτός ο τόπος προσφέρει επιλογές που συνδυάζουν αρχαιολογικά αξιοθέατα, ιστορία, φύση αλλά και χαλάρωση. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, η γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η καρδιά της Μακεδονίας, αφού για χρόνια η Αρχαία Πέλλα υπήρξε η πρωτεύουσα του μακεδονικού βασιλείου είναι προορισμός μοναδικής ομορφιάς και αξίζει να τη γνωρίσετε καλύτερα. Η πλούσια διαχρονική ιστορία της περιοχής συναγωνίζεται την προνομιακή φυσική ομορφιά του τόπου και γι’ αυτό δεν πρέπει να χάσετε μερικά από τα αξιοθέατα της Πέλλας που την καθιστούν πραγματικά ξεχωριστή.


Ανακαλύπτουμε την Ελλάδα διαφορετικά: 5 προορισμοί για οικοτουρισμό


Από τη μία, βουνά και λίμνες, ποτάμια και καταρράκτες, μεσαιωνικοί οικισμοί και αρχαίες πόλεις, κάστρα και βυζαντινές εκκλησίες, μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, ιαματικές πηγές, μονοπάτια για πεζοπόρους και ποδηλάτες. Από την άλλη, διαδρομές για σκί, λιβάδια ιππασίας, κωπηλασία, ράφτινγκ και πολλά ακόμη, μπορεί να βρει κανείς αναζητώντας μορφές σύγχρονου τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Μερικά must αξιοθέατα της Πέλλας

Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας

Ο αρχαιολογικός χώρος που αποκαλύπτει την αρχαία πρωτεύουσα παρουσιάζει την πόλη με τα οικοδομικά της τετράγωνα, τις οικίες, τους χώρους των συμποσίων, αφήνοντας τον επισκέπτη να φανταστεί εύκολα τον τρόπο ζωής των αρχαίων Μακεδόνων. Κορυφαία, ίσως, μνήμη που θα πάρει φεύγοντας ο επισκέπτης, είναι τα μοναδικά της, ξακουστά ψηφιδωτά δάπεδα.

Μαυσωλείο Γαζή Εβρενός

Το οθωμανικό μνημείο των Γιαννιτσών , του Οθωμανού που κατέκτησε τα Γιαννιτσα από του Βυζαντινούς.
Στο Μαυσωλείο Γαζή Εβρενός, το σηµαντικότερο οθωµανικό µνηµείο της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών, το ταφικό µνηµείο του Οθωµανού που κατέκτησε τα Γιαννιτσά από τους Βυζαντινούς.

Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

Ποια είναι τα ομορφότερα χωριά της Μακεδονίας; Το Διακοπές επιλέγει | Πηγή: Shutterstock

Η μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, τα πέτρινα αναπαλαιωμένα σπίτια και σοκάκια, οι κεραμοσκεπές καθιστούν το χωριό ένα μοναδικό προορισμό, τον οποίο θα προσεγγίσετε πολύ εύκολα μέσα σε λίγη ώρα οδήγησης από την Έδεσσα. Διαθέτει γραφικούς ξενώνες, πολυτελή ξενοδοχείαεστιατόρια με αυθεντική ελληνική κουζίνα καθώς και στέκια για νυχτερινή διασκέδαση.

Εκτός από σκι στο μαγευτικό όρος Βόρας, θα απολαύσετε και άλλες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία και ορειβασία.

Βόλτα στα Λουτρά Πόζαρ

Οδηγώντας μόλις 35 χλμ από την Έδεσσα, θα βρεθείτε στα πιο δημοφιλή ιαματικά λουτρά της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Τα διάσημα ιαματικά νερά σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο, δημιουργούν ένα σκηνικό ηρεμίας και ευεξίας.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αριδαίας

Είναι εξαιρετικά οργανωμένο και διαρρυθμισμένο ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αποκτήσει σαφή εικόνα της περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τμήμα παλαιοντολογίας, που περιλαμβάνει απολιθώματα φυτικών και ζωικών οργανισμών που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν. Σημαντικά είναι τα εκθέματα απολιθωμένων οστών της Ursus Spelalus (Αρκούδας των Σπηλαίων) που βρέθηκαν στα σπήλαια των Λουτρών.

Δείτε επίσης:

Ανακαλύπτουμε την Ελλάδα διαφορετικά: 5 προορισμοί για οικοτουρισμό


Στη Δρακόλιμνη Τύμφης και Σμόλικα: Πεζοπορία σε τοπία που μένουν αξέχαστα

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα