Looking for more ?
Foodie Alert: Οι χειμερινοί προορισμοί με πλούσια γαστρονομική παράδοση

Foodie Alert: Οι χειμερινοί προορισμοί με πλούσια γαστρονομική παράδοση

Γιατί ο χειμώνας πάντα μας ανοίγει την όρεξη λίγο παραπάνω...

Μαρία Χατζηπέτρου

Όσοι αγαπούν το καλό φαγητό, γνωρίζουν πως στην Ελλάδα οι προορισμοί μέσα από τους οποίους μπορούμε να ανακαλύψουμε χιλιάδες νέες γεύσεις και γευστικές εμπειρίες είναι πολλοί. Αυτόν τον χειμώνα, μπορείτε να δώσετε έμφαση στους χειμερινούς προορισμούς οι οποίοι όχι μόνο θα σας χαρίσουν την ζεστή φιλοξενία που ψάχνετε αλλά θα σας προσφέρουν και αξέχαστες γευστικές εμπειρίες.


Carpinus Beer: Η εκλεκτή μπύρα με καταγωγή από το Καρπενήσι


Στα Γρεβενά και τα Μετέωρα, το επόμενο ταξίδι των μανιταρόφιλων

Από το 2007, η πόλη έχει ανακηρυχθεί ως Πόλη των Μανιταριών. Μάλιστα, από το 2011 υπάρχει Μουσείο Μανιταριών, ένα πέτρινο παραδοσιακό κτίριο, το οποίο φιλοξενεί άγρια φυσικά μανιτάρια, καθώς και βιβλιογραφία & υλικό για να ενημερωθείτε πλήρως για την ιστορία και τα είδη τους.

Στην πόλη των Γρεβενών θα βρείτε το κατάστημα Ηδύγευστον, στο οποίο ένας λάτρης των μανιταριών δεν θα ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει. Από σάλτσα ντομάτας με τρούφα, τραχανά με μανιτάρια μέχρι και γλυκό του κουταλιού μανιτάρι ή σαπούνι!

Η περιοχή των Μετεώρων είναι ένας τόπος ο οποίος ενδείκνυται για την ανάπτυξη του κυνηγιού τρούφας. Διαθέτει άγριες τρούφες και υπάρχουν ειδικές “εξορμήσεις” οι οποίες θα σας προσφέρουν αυτή την εναλλακτική εμπειρία. Μετά την ολοκλήρωση του κυνηγιού θα απολαύσετε μια τρουφομακαρονάδα που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Φυσικά η εμπειρία περιλαμβάνει εκμάθηση των μανιταριών και γευσιγνωσία αυτών αλλά και επίσκεψη στο Μουσείο μανιταριών, το οποίο είναι ένα από τα ελάχιστα αυτού του είδους στην Ευρώπη.

Στις Σέρρες για εδέσματα από βουβαλίσιο κρέας

Στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών υπάρχουν χιλιάδες βουβάλια, τα οποία εκτρέφονται με σκοπό την παρασκευή πολλών προϊόντων. Λουκάνικα, σουτζουκάκια, σαλάμι και ο περίφημος καβουρμάς από βουβαλίσιο κρέας (το κρεοπωλείο Μπόρας έχει πάρει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον βουβαλίσιο καβουρμά) είναι μερικά από τα εδέσματα που κάθε foodie πρέπει να αναζητήσει στις Σέρρες!

Στην Φλώρινα για ένα πλούσιο γαστρονομικό ταξίδι

piperies_kokkines_diakopes_gastronomia

Φωτό: Unsplash

Το φυσικό περιβάλλον δίνει τα αγαθά του απλόχερα στη Φλώρινα. Οι φράουλες, τα κολοκύθια και τα πετροκέρασα είναι μερικά από τα αγαθά που αφθονούν στη περιοχή. Τα φασόλια ελέφαντες και οι γίγαντες Φλωρίνης είναι γνωστά σε παγκόσμια κλίμακα για τη γεύση και την ευκολία τους στο βράσιμο.


Νυμφαίο: Το γραφικό στολίδι της Φλώρινας


Φημισμένες για την ποιότητα και τη νοστιμιά τους είναι τόσο οι πιπεριές Φλωρίνης όσο και οι πατάτες καθώς και διάφορες ποικιλίες μανιταριών. Τα οινοποιεία της περιοχής είναι ενταγμένα στους Δρόμους του Κρασιού της Μακεδονίας και διακρίνονται για την παραγωγή πολύ καλού ροζέ κρασιού κι εξίσου καλών αφρωδών.

Ήπειρος: Ένα τεράστιο κεφάλαιο γεύσεων και παράδοσης

Όσο μεγάλη είναι η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, με τα εκατοντάδες χωριά της, τα Τζουμέρκα ή τα Ζαγοροχώρια, σε οποιοδήποτε σημείο της και να βρεθείτε σίγουρα θα βρείτε εύκολα ντόπιες γνήσιες γεύσεις που δεν συγκρίνονται με όσα έχετε δοκιμάσει. Με πρωταγωνιστή τις πίτες, η ηπειρώτικη κουζίνα είναι κάτι στο οποίο παίρνει πολύ καιρό σε έναν γνήσιο foodie να μυηθεί όπως πρέπει. Κατά την περιήγησή σας, στην Ήπειρο λοιπόν, αναζητήστε κάθε λογής πίτα αλλά και τραχανά, τα κρασιά και τα τυριά του Μετσόβου (με highlights το μετσοβόνε αλλά και τη ντόπια παρμεζάνα) και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης:

Carpinus Beer: Η εκλεκτή μπύρα με καταγωγή από το Καρπενήσι


Foodie’s guide: Τι θα πάρουμε μαζί μας από τα χωριά του Καρπενησίου

closesmenu