ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Wine tastings: Κάντε οινοτουρισμό κοντά στην Αθήνα

Για ένα απολαυστικό ταξίδι οινοτουρισμού, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας δεν χρειάζεται παρά να οδηγήσουν για λιγότερο από μία ώρα ώστε να φτάσουν, στο Κορωπί, το Μαρκόπουλο ή την Ανάβυσσο. Τις περιοχές, δηλαδή, που από την αρχαιότητα φημίζονται για την δραστηριότητά τους σε αυτό τον τομέα. Ψάχνετε οινοποιεία κοντά στην Αθήνα για οινοτουρισμό; Η περιοχή των Μεσογείων είναι ο πλησιέστερος σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αμπελώνας.

Αν αναζητάτε μια πρωτότυπη οινοτουριστική εμπειρία κοντά στην Αθήνα, σας προτείνουμε 4 wineries, στα οποία μπορείς να κλείσετε επίσκεψη και να περιηγηθείτε στον χώρο τους, να μάθετε τα μυστικά παρασκευής του κρασιού και να αφεθείτε στην οινογνωσία.


Wine Lovers: Τα πιάτα για να συνοδεύσετε ένα Αγιωργίτικο


Unsplash

Αν ψάχνατε πού να κάνετε οινοτουρισμό κοντά στην Αθήνα, σας βρήκαμε τα κατάλληλα οινοποιεία!

Οινοποιείο Νικολού | Κορωπί

Το Οινοποιείο Νικολού είναι μια οικογενειακή μονάδα που η ιστορία της στο κρασί ξεκινά από το 1875. Είναι το μοναδικό οινοποιείο στην Αττική που ειδικεύεται στην παραγωγή αφρωδών οίνων με την παραδοσιακή μέθοδο “methode traditionnelle” ενώ παράλληλα αποτελεί χώρο πειραματισμών με βάση την ποικιλία Σαββατιανό.

Όταν επισκεφθείτε τους χώρους της παραγωγής, οι άνθρωποι του οινοποιείου θα σας ενημερώσουν για την παραγωγή αφρωδών οίνων σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο και θα δοκιμάσετε επιλεγμένα κρασιά. Στο Οινοποιείο γίνονται, επίσης, επιμορφωτικές εκδηλώσεις για φοιτητές με θέματα οινολογικού ενδιαφέροντος.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία διαφορετικά πακέτα wine tasting ανάλογα με το γούστο σας: Standard Package, Premium Package και Savatiano Panorama.


Η Wine Gini μας ξεναγεί με φρέσκια ματιά στον κόσμο του κρασιού

Ο “winevert” Δημήτρης Σπυριδάκος μας μαθαίνει το ποιοτικό ελληνικό κρασί

Unsplash

Κτήμα Στροφιλιά | Ανάβυσσος

Το οινοποιείο Στροφιλιά στην Ανάβυσσο λειτουργεί από το 1980 και έχει χτίσει τη δική του ισχυρή παρουσία στα Μεσόγεια. Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε κρασιά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας με θέα στον Αττικό αμπελώνα. Ο χώρος είναι διακοσμημένος εσωτερικά και εξωτερικά με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών και επιπλέον, διοργανώνονται εκδηλώσεις οινικού ενδιαφέροντος.

Οινοποιείο Παπαγιαννάκου | Μαρκόπουλο

Μια από τις μεγαλύτερες κωμοπόλεις των Μεσογείων είναι το Μαρκόπουλο το οποίο έχει μακρά ιστορία στην παραγωγή κρασιού.

Βασίλης Παπαγιαννάκος: Αναδεικνύοντας το Μαρκόπουλο σε οινοτουριστικό προορισμό

Ορισμένες ετικέτες που παράγονται από τα αμπέλια του είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και σημειώνουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση στις εξαγωγές τους. Ανάμεσα σε όλα διακρίνουμε το οινοποιείο Παπαγιαννάκου, το πρώτο βιοκλιματικό οινοποιείο με ειδικό σχεδιασμό και κατασκευή στην Ελλάδα, σηματοδότηση μιας καινούριας εποχής. Φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα οργανωμένων επισκέψεων για όσους θέλουν να μυηθούν στον μαγευτικό χώρο του κρασιού, με εξειδικευμένες ξεναγήσεις στο οινοποιείο και το κελάρι που συνοδεύεται από δοκιμές όλων των ετικετών του οινοποιείου.

Αμπελώνες Μάρκου | Παιανία

Πρόκειται για ένα οινοποιείο που ξεκίνησε από το 1908 και μέχρι σήμερα έχει παραμείνει στα χέρια της οικογένειας (4η γενιά). Με την επίσκεψή σας στο οινοποιείο θα ξεναγηθείτε στο αμπέλι και θα δοκιμάσετε διάφορες επιλεγμένες ετικέτες με τη συνοδεία τυριών και ξηρών καρπών.  Επιπλέον, στον χώρο λειτουργεί και το «Μουσείο Οίνου», στο οποίο θα περιηγηθείτε στη συλλογή γεωργικών εργαλείων από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Δείτε εδώ τις προτάσεις για ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο στα Μεσόγεια.

Δείτε επίσης:

Παγκόσμια ημέρα Ξινόμαυρου: Όσα πρέπει να ξέρουμε για την σπουδαία ποικιλία


Ώρα για κρασί: Επίσκεψη στα οινοποιεία της Γουμένισσας

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου