ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Χειμώνας στην Ήπειρο: Οδηγός για όσους δεν ανακάλυψαν ακόμη τη μαγεία της

Φυσικά και η Ήπειρος δεν χωρά σε ένα ταξίδι μια και κρύβει δεκάδες προορισμούς. Μπορεί πολλοί να αποθαρρύνονται λόγω της απόστασης ωστόσο τα αμέτρητα γραφικά χωριά, το απαράμιλλου κάλλους φυσικό τοπίο και οι ηπειρώτικες γεύσεις, είναι εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε αν δεν το έχετε κάνει μέχρι στιγμής. Η φετινή σας απόδραση στην Ήπειρο είναι βέβαιο πως θα σας μαγέψει.

Στην Ήπειρο θα ζήσετε την απόλυτη εμπειρία διακοπών, από ποιους προορισμούς θα ξεκινήσετε, όμως;

Τα Ζαγοροχώρια: Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας βρίσκεται στην Ήπειρο

Τα Ζαγοροχώρια είναι ένας ολόκληρος κόσμος από μόνα τους.

Ζαγοροχώρια προορισμοί ήπειρος χωριό γραφικό σπιτάκι
Ζαγοροχώρια: Τα 5 χωριά που πρέπει να επισκεφθείτε | Φωτό: Shutterstock

Είναι ένας απόλυτος χειμερινός προορισμός, με εντυπωσιακά φυσικά τοπία. Ξεκινώντας από τα Ιωάννινα ο δρόμος είναι δικός σας, για να φτάσετε σε όσα περισσότερα χωριά μπορείτε. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι το Μονοδένδρι, η Βίτσα, το μεγάλο και το μικρό Πάπιγκο, η Αρίστη και το Ελατοχώρι. Το πλεονέκτημα αυτής της χειμερινής εμπειρίας στα Ζαγοροχώρια είναι πως είστε εντελώς ελεύθεροι να σχεδιάσετε μια δική σας διαδρομή ανάμεσα στα χωριά, τα τοπία και να ζήσετε μια απόδραση που δεν θα βαρεθείτε λεπτό.

Η ευρύτερη περιοχή διαθέτει και ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών που θα σας προσφέρουν μια υπέροχη εμπειρία διαμονής.


Ζαγοροχώρια: 5 στάσεις για καφέ και γλυκό


Τα Τζουμέρκα

Τα Τζουμέρκα είναι γεμάτα πλούσιους θησαυρούς και αξίζει να ανακαλύψετε ένα μέρος τους στην επόμενη χειμερινή σας απόδραση.

Είναι μια περιοχή με επιβλητικά βουνά, φαράγγια που προκαλούν δέος και φυσικά, πανέμορφα γραφικά χωριά. Αν κάποιος δεν έχει επισκεφθεί ξανά την ευρύτερη περιοχή, το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι μια περιήγηση σε αυτά. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τα Πράμαντα, που είναι το μεγαλύτερο χωριό των Τζουμέρκων.

Από τα Πράμαντα είναι πολύ εύκολο να προσεγγίσετε ένα πολύ σημαντικό αξιοθέατο της εποχής, το σπήλαιο της Ανεμότρυπας.

Φωτό: Shutterstock

Άλλο πανέμορφο χωριό των Τζουμέρκων είναι τα Θεοδωριανά και αυτό που οπωσδήποτε δεν πρέπει να χάσετε από αυτό το χωριό είναι οι διπλοί καταρράκτες που σχηματίζονται στον ποταμό Άσπρη Γκούρα. Ονομάζονται καταρράκτες Σούδα και είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας.


Διακοπές: Ιδέες για ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο στα Τζουμέρκα


Τα Μαστοροχώρια

Μαστοροχώρια
Μαστοροχώρια: Γνωρίστε τα πέτρινα χωριά της Κόνιτσας | Φωτό: Shutterstock

Οι γραφικοί ορεινοί οικισμοί στην περιοχή της Κόνιτσας και κάποια από αυτά είναι: η Πυρσόγιαννη, το Πληκάτι, η Καστάνιανη (ή Καστανέα), το Ασημοχώρι, οι Χιονάδες, το Κεφαλοχώρι, η Δροσοπηγή και η Λαγκάδα.

Μια περιήγηση σε κάποιο από τα Μαστοροχώρια θα σας δώσει την μοναδική αίσθηση. Ο λόγος είναι ότι αυτά τα χωριά είναι αυθεντικά, χωρίς τουριστική ανάπτυξη και θα σας δώσουν το απόλυτο vibe της ηπειρώτικης παράδοσης.

Τα Ιωάννινα

Ιωάννινα λίμνη
Λίμνη Παμβώτιδα: Ανακαλύψτε τη μαγευτική λίμνη των Ιωαννίνων | Φωτό: Shutterstock

Φυσικά, η πρωτεύουσα της περιφέρειας δεν γίνεται να λείπει από μια “γνωριμία” με τα highlight της Ηπείρου. Αν επισκεφθείτε τα Ιωάννινα τον χειμώνα, θα δείτε όλες τις ομορφιές της πόλης να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια σας.

Οι επιλογές που προσφέρουν είναι δεκάδες, από τα πολλά πολιτισμικά αξιοθέατα, την πανέμορφη λίμνη και τα γραφικά δρομάκια, τα Ιωάννινα είναι ένα στολίδι που πρέπει να επισκεφθείτε αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Δείτε επίσης:

Κομοτηνή: Ο οδηγός του Διακοπές για φαγητό και αξιοθέατα


Βόλτα στη γραφική Παλιά Πόλη της Ξάνθης

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου