Σαρακοστή: Οι καλύτερες ιδέες για vegetarian burger στο σπίτι

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Σαρακοστή: Οι καλύτερες ιδέες για vegetarian burger στο σπίτι

Κατά την Σαρακοστή, πολλοί επιλέγουν την αποχή από το κρέας και αυτός είναι λόγος για να βρούμε νέους δημιουργικούς τρόπους να απολαύσουμε μια αγαπημένη comfort συνταγή, όπως είναι το burger.

Burger με μανιτάρι

Σίγουρα ένας πολύ απλός και εύκολος τρόπος για γρήγορο burger μανιταριών είναι να πάρετε μανιτάρι portobello και να το ψήσετε σε ένα σχαροτήγανο. Αυτό θα είναι ο πρωταγωνιστής του burger σας και εσείς φυσικά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι επιθυμείτε. Παράλληλα όμως, υπάρχει και μια πιο challenging συνταγή την οποία πρέπει να δοκιμάσετε.

Φωτό: Unsplash

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε περίπου 400 γρ. μανιτάρια φρέσκα (ό,τι βρείτε στο super market), 1 κ.σ σκόνη έτοιμης μανιταρόσουπας, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ξεκινάτε σοτάροντας τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και τα αφήνετε μέχρι να στεγνώσουν. Έπειτα, βάζετε στο μούλτι το μείγμα από το τηγάνι και το πολτοποιείτε. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τον μαϊντανό και τη σκόνη της μανιταρόσουπας και ανακατεύετε καλά.

Φωτό: Unsplash

Πλάθετε μεγάλα μπιφτέκια (θα βγουν περίπου 4) και τα βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα πριν τα μαγειρέψετε, ώστε να σφίξουν. Όταν έρθει η ώρα να τα ετοιμάσετε, τα ψήνετε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο. Ο πρωταγωνιστής του burger σας είναι έτοιμος και το μόνο που μένει είναι να προσθέσετε ό,τι άλλο επιθυμείτε.

Burger με πατάτα

Φωτό: Pexels

Πλένετε καλά τις πατάτες (για περίπου 4 burger θα χρειαστείτε 4 μεγάλες πατάτες) και ύστερα τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για περίπου 40 λεπτά. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις λιώνετε και μόλις γίνουν πουρές τον προσθέτετε σε ένα μπολ με λίγο φυτικό τυρί επιλογής σας, 2 κ.σ θυμάρι, 30 γρ. πάνκο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και σχηματίζετε τα μπιφτέκια. Τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο φούρνο στους 190 ° C για περίπου 15 λεπτά.

Μόλις πάρει ωραίο χρώμα, το μπιφτέκι είναι έτοιμο για να κάνετε μια τέλεια σύνθεση. Σε αυτό το burger ταιριάζει απόλυτα κάποια πίκλα από κρεμμύδι ή αγγούρι, η μαγιονέζα καθώς και το μαρούλι.

Onion Burger

Φωτό: Pexels

Επειδή όλοι αγαπούν τα onion rings, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγαπήσετε αυτό το burger. Θα χρειαστείτε (για 2 άτομα) 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες, 1 κούπα αλεύρι , 1/4 φλ. corn flour, λίγο σιμιγδάλι (για έξτρα τραγανότητα-είναι προαιρετικό), 1/2 φλ. νερό, 1 κούπα πάνκο.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το corn flour, αλατοπίπερο και το νερό.
Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το πάνκο. Βουτήξτε στο κουρκούτι κάθε φέτα κρεμμυδιού και τέλος στη φρυγανιά. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις δείτε πως έγινε τραγανή η μια πλευρά, γυρίστε τα.

Σε αυτό το burger ταιριάζει πολύ να το συνοδεύσετε με λίγη coleslaw και μαρούλι.

Δείτε επίσης: 

Εσείς γνωρίζατε ποια είναι η “Πόλη των Μανιταριών”;


Μια γεύση από πηλιορείτικη γαστρονομία: Οι συνταγές που θα συναντήσουμε στο Πήλιο

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα