Βόλος: Τα μέρη για φαγητό που δεν θα χάσουμε

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'

Ο Βόλος είναι αγαπημένος προορισμός όσων αγαπούν το καλό φαγητό. Από τα περίφημα τσιπουράδικά του έως και άλλες επιλογές για τους ταξιδιώτες, σε αυτή την πανέμορφη πόλη θα βρείτε υπέροχες γεύσεις.

Grappa Vino & Aperitivo

Το δημοφιλές wine bar του Βόλου δεν θα μπορούσε να λείπει από τα must μέρη για έξοδο στην όμορφη πόλη. Σε αυτό το bar θα βρείτε εκατοντάδες ετικέτες κρασιού και φυσικά, θα συνοδεύσετε την οινική σας επιλογή με ένα πολύ ενδιαφέρον menu. Για φαγητό μπορείτε να επιλέξετε από street food πιάτα μέχρι πιο εκλεπτυσμένα, όπως tartare.

Μεζέν

Ένα από τα “μοντέρνα” τσιπουράδικα θα λέγαμε, που ωστόσο ξεχωρίζει και βρίσκεται στη κορυφή χάρη στη γαστρονομική ματιά του. Το Μεζέν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα εκατό κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2020, που κατάρτισε το «Restaurant 100 Awards». Αυτό το βολιώτικο τσιπουράδικο διακρίθηκε στην κατηγορία της τοπικής κουζίνας, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη Θεσσαλία.

Έτσι, αντιλαμβάνεστε πως η ποιότητά του είναι υψηλή. Διαθέτει τη φιλοσοφία του παλιού τσιπουράδικου αλλά έχει ένα εμφανώς ανανεωμένο μενού το οποίο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Οπότε, μη διστάσετε να το επισκεφθείτε και τολμήστε να συνοδεύσετε το τσίπουρο ακόμη και με ένα bao bun! Γιατί όχι;

Μπράιτον

To Mπράιτον είναι ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο που έχει αποθεωθεί από τον Guardian και όχι άδικα. Πάντα με πυξίδα την εποχικότητα και την αγνή πρώτη ύλη, στο Μπράιτον θα γευτείτε δημιουργικές συνταγές που θα σας εκπλήξουν.


Τσίπουρο: Τα επισκέψιμα αποσταγματοποιεία για τους λάτρεις του ποτού


Πλαγίως

Το Πλαγίως είναι ένα ακόμη δημοφιλές εστιατόριο του Βόλου που εμπιστεύονται οι ντόπιοι. Μη χάσετε τις γαρίδες με chili, την αγιορείτικη μελιτζάνα, μια μεγάλη γκάμα σε ζυμαρικά και πολλά ακόμη.

Δείτε επίσης:

Στην Αίγινα για φρέσκο ψάρι και καλό φαγητό: Τα καλύτερα εστιατόρια


Ξεχωριστές συνταγές με γαρίδες για τη Σαρακοστή

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα