Βιβλία για ταξίδια: Ιστορίες Διαφυγής

Επιλέγουμε τίτλους βιβλίων που θα πάρετε μαζί σας αλλά και θα εμπνεύσουν τα ταξίδια σας.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ASSOULINE

«Morocco, Kingdom of Light»

ARIEL WIZMAN

Η αυθεντικότητα του Μαρόκου είναι ανεξάντλητη και θαυμαστή. Όσο κι αν αλλάζει η χώρα, παραμένει το ίδιο γοητευτική. Ανάμεσα στο Μαρακές, την Εσαουίρα, την Αγαδίρ και την Καζαμπλάνκα, αυτό το coffee table book, με εικόνες που τράβηξε αποκλειστικά για την έκδοση ο Όλιβερ Πίλτσερ, ταξιδεύει τους αναγνώστες σε περισσότερες από 15 πόλεις και γιορτάζει το χαρούμενο πνεύμα της χώρας και την ομορφιά της γης της. 

Images Publishing

«Café Cool, Feel-Good Inspiring Designs»

ROBERT SCHNEIDER

Μια συλλογή από 39 αρχιτεκτονικά έργα σε 26 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Αυστραλία, μέχρι την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, επιλέχθηκαν για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και την ατμόσφαιρα που αποπνέουν. Ο αναγνώστης θα ξεναγηθεί στους χώρους τους μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες των καφέ που σήμερα στεγάζονται σε αυτά. Στις σελίδες του βιβλίου περιγράφεται η συναρπαστική ιστορία του καθενός, με σχόλια από τους αρχιτέκτονες. Η συλλογή δίνει αφορμή για να κάνετε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, καθώς ο καφές αποτελεί σημαντικό μέρος της καθημερινής κουλτούρας σε ολόκληρο τον κόσμο. 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ MONACELLI

«Hotel Chelsea: Living in the Last Bohemian Haven»

COLIN MILLERRAY MOCK

Ένα αφοπλιστικό φωτογραφικό ταξίδι στο θρυλικό Chelsea Hotel, ένα από τα πιο μαγευτικά ιστορικά καταλύματα, που έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως ο Τζάκσον Πόλοκ, η Πάτι Σμιθ και ο Άντι Γουόρχολ. Ο φωτογράφος Κόλιν Μίλερ και ο συγγραφέας Ρέι Μοκ παρουσιάζουν το πλούσιο εκκεντρικό παρελθόν του, μέσα από συνεντεύξεις των σημερινών ενοίκων των 70 διαμερισμάτων του. Οι φωτογραφίες των χώρων αντικατοπτρίζουν την αισθητική αυτών των ιδιοκτητών, οι περισσότεροι από τους οποίους ασχολούνται με τον κινηματογράφο, το θέατρο και τις τέχνες. 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΑ

«Tales of Tools | The Untold Narrative of Wooden Handiwork Implements from Greece»

FLAVIA NESSIYAZITZOGLOU

Ένας φόρος τιμής σε κομψά χειροτεχνήματα, συνδεδεμένα με δουλειές του νοικοκυριού, όπως υφαντά, χρηστικά ξυλόγλυπτα, κ.ά., φτιαγμένα με τη βοήθεια εργαλείων αρχαίας προέλευσης, όπως η ρόκα, το αδράχτι και το σφοντύλι, που κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο εύρος – χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι βελόνες ραψίματος και πλεξίματος. Η έρευνα για το βιβλίο αναδεικνύει την πολιτιστική σημασία και την αξία ενός χρηστικού αντικειμένου που παραμένει ανεξερεύνητο μέχρι σήμερα, ενώ αντιπροσωπεύει έναν πραγματικό θησαυρό του λαϊκού πολιτισμού. 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ACC Art Books

«Luxury Trains: Splendour, Elegance & Extravagance»

SIMON BERTRAND

Τα πολυτελή τρένα ενθουσιάζουν ταξιδιώτες, αναγνώστες αλλά και τους λάτρεις του design. Το βιβλίο αποτελεί μια αναπόληση σε περασμένες εποχές του ταξιδιού, τότε που τα τρένα δεν ήταν απλώς ένα μέσο μεταφοράς, αλλά πρόσφεραν μια ξεχωριστή εμπειρία, από το Orient Express μέχρι το Train Bleu. Διασχίστε τον πλανήτη μέσα από τις φωτογραφίες 25 εντυπωσιακών τρένων. 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ

«Τα Μεγάλα Ταξιδιωτικά Ρεπορτάζ»

ΕΡΙΚ ΝΙΟΥΜΠΙ

Ο Έρικ Νιούμπι, για ορισμένους ο τελευταίος γνήσιος ταξιδευτής και συγχρόνως μια από τις σημαντικότερες μορφές της ταξιδιωτικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, περιγράφει τις περιπέτειες και τις εκπληκτικές εμπειρίες των μεγαλύτερων ταξιδευτών της ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με εύθυμη διάθεση, επιλέγει τα κείμενά τους με κριτήριο την απόλαυση που προσφέρει το ταξίδι, ακόμα και ως ανάγνωσμα. Εκατοντάδες μαρτυρίες εξερευνητών, απλών εραστών της περιπέτειας και διάσημων παρουσιάζονται με τον πιο άμεσο, συναρπαστικό και διασκεδαστικό τρόπο. 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

«Παλιές και νέες χώρες»

ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΖΟΥΡΓΟΣ

Ένα μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει απευθείας στο 1885, όπου ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται στην οθωμανική Θεσσαλονίκη. Ένα άνοστο αστείο, κάποια βλέμματα και αρκετά μυστικά είναι αρκετά για να ξεκινήσει μια ερωτική σχέση ανάμεσα σε έναν αφελή και ονειροπόλο άντρα και σε μια δυναμική γυναίκα. Στην Αθήνα βασιλεύει ο Γεώργιος ο Α΄, στην Ερμούπολη το εμπόριο και στη Θεσσαλονίκη η ομίχλη. Οι δυο τους θα ταξιδέψουν στην παλιά Ελλάδα και αργότερα θα επιστρέψουν στους τόπους αυτούς, που χρόνια αργότερα, μέσα από το ζεστό αίμα των πολέμων, θα ονομαστούν Νέες Χώρες. 

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου