ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Αγροτουρισμός στην Κρήτη: Μια ταξιδιωτική εμπειρία που αξίζει να ανακαλύψετε

Ο αγροτουρισμός είναι μια διαφορετική προσέγγιση διακοπών, πολύ δημοφιλής εδώ και χρόνια, ειδικά στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει επισκέψεις και διαμονή σε ανοιχτές, φιλόξενες φάρμες και καταλύματα που προσφέρουν πλήθος από εναλλακτικές δραστηριότητες. Αν λοιπόν θέλετε να συμμετέχετε σε αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες, όπως είναι η διαδικασία του τρύγου ή το μάζεμα αυγών αλλά και να κάνετε μαθήματα ντόπιας κουζίνας, τότε αξίζει να δείτε αυτά τα top καταλύματα για αγροτουρισμό στην Κρήτη.

Unsplash

Ξενώνας Φάμπρικα – Χανιά

Η “Fabrica” βρίσκεται στο χωριό Βάμος, ένα παραδοσιακό χωριό στα Χανιά Κρήτης. Χτισμένο σε ημιορεινή περιοχή, προσφέρει εκπληκτική θέα τόσο στη θάλασσα όσο και στα Λευκά Όρη.

Aποτελείται από δύο συγκροτήματα κατοικιών: το “Fabrica Houses” και τη “Fabrica Farm”. Οι κατοικίες, ακολουθούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και δένουν αρμονικά με το γύρω περιβάλλον και τα χρώματα του τοπίου.

Unsplash

Μέσω τη διαμονής σας στους παραδοσιακούς ξενώνες θα βιώσετε την αυθεντική εμπειρία της ζωής στην ύπαιθρο, της επαφής με τη φύση, των δραστηριοτήτων που προάγουν την τοπική παράδοση, των πολιτιστικών στοιχείων του τόπου καθώς και της αυθεντικής καθημερινής ζωής των ανθρώπων της Κρητικής υπαίθρου.

Οι αγροτουριστικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν: Μαθήματα Μαγειρικής, Τρύγο, Βοτανική Περιήγηση κ.α.

Έναγρον Οικοτουριστικό Χωριό – Ρέθυμνο

Μια συνολική εμπειρία διαμονής θα ζήσετε στο Έναγρον. Αρχικά, με τα διακριτικής πολυτέλειας δωμάτια και στούντιο, τα οποία θα σας προσφέρουν ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Παράλληλα, χάρη στις πλούσιες δραστηριότητες τόσο εντός όσο και εκτός του κτήματος είναι βέβαιο πως δεν θα βαρεθείτε ποτέ. Αρχικά, μπορείτε να κάνετε έναν “Βοτανικό περίπατο” ανάμεσα στα μονοπάτια που περιβάλουν το κτήμα και να μάθετε από κοντά την ποικιλία της χλωρίδας της κρητικής γης.

Unsplash

Έπειτα, μπορείτε να μάθετε πώς γίνεται το τοπικό τυρί και φυσικά να το δοκιμάσετε αλλά και να ζυμώσετε το δικό σας ψωμί και να το ψήσετε στον ξυλόφουρνο! Φυσικά, μετά από αυτό δεν λείπουν και τα μαθήματα παραδοσιακής κρητικής κουζίνας και πολλά ακόμη!

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Foodie Alert: Οι χειμερινοί προορισμοί με πλούσια γαστρονομική παράδοση


Ελλάδα – Μαρόκο με μηχανή; Οι Greek Adventure Riders το έκαναν

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου