Looking for more ?
Καλοκαίρι στο βουνό: Οι 5 must καλοκαιρινές εμπειρίες
Πηγή: Unsplash

Καλοκαίρι στο βουνό: Οι 5 must καλοκαιρινές εμπειρίες

Για όσους ζουν το καλοκαίρι τους με πραγματικά εναλλακτικό τρόπο.

Ένα Καλοκαίρι στο βουνό, μακριά από κάποια παραλία μπορεί να είναι κάτι το ξεχωριστό σε σχέση με όσα έχετε συνηθίσει. Και γι’αυτό ακριβώς, αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία!

Καλοκαίρι στο βουνό με δροσερή βουτιά σε φυσικές κολυμπήθρες στα Ζαγοροχώρια

Στο δρόμο από το Μεγάλο προς το Μικρό Πάπιγκο, το καλοκαίρι οι ταξιδιώτες της περιοχής κάνουν μια στάση στο ρέμα του Ρογκοβού. Εκεί, βρίσκονται οι μικρές φυσικές πισίνες που ονομάζονται Κολυμπήθρες.

Το καλοκαίρι στην Ήπειρο έχετε την καλύτερη αφορμή για πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου

Το φαράγγι του Βίκου είναι μια σπάνια και μαγευτική τοποθεσία. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να το διασχίσετε! Φροντίστε να έχετε ενημερωθεί επαρκώς, να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και φυσικά, να έχετε μαζί σας έμπειρο συνοδό, αφού πρόκειται για μια απαιτητική διαδρομή πολλών ωρών.

Η δρακόλιμνη Τύμφης

Αρχικά, υπάρχουν τρεις επιλογές για αυτή την εξόρμηση. Είτε να πάει κανείς αυθημερόν (φυσικά ξεκινώντας πάρα πολύ νωρίς), είτε να κατασκηνώσει είτε φυσικά να κοιμηθεί στο καταφύγιο. Το μονοπάτι ξεκινά από το Μικρό Πάπιγκο, με σήμανση Ο3. Η διαδρομή έχει πολύ καλή σήμανση, απλά για όσους δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση θα αποδειχθεί εξαντλητική.

Το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει κανείς σε αυτή τη διαδρομή είναι η μεγάλη υψομετρική διαφορά. Ωστόσο, έχοντας καλό εξοπλισμό και κάνοντας αρκετές στάσεις, είναι βέβαιο πως λίγοι θα τα παρατήσουν μπροστά στο εντυπωσιακό τοπίο που βρίσκεται στα επόμενα βήματα.

Το φαράγγι του Ορλιά: Ανακαλύπτοντας μια μικρή όαση στον Όλυμπο

Πηγή: Unsplash

Αν έχετε τη διάθεση να εξερευνήσετε τον Όλυμπο, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και μυθική κατοικία του Δία, στο φαράγγι του Ορλιά θα βρείτε αυτό που ψάχνατε.

Από μόνο του το τοπίο -γεμάτο πυκνή βλάστηση και ορμητικά νερά- θα κάνει την εξερεύνησή σας μια αξέχαστη εμπειρία ζωής.

Η πεζοπορία, η καταρρίχηση και η εναέρια τροχαλία είναι μερικοί από τους τρόπους να συνδυάσετε εξερεύνηση του φαραγγιού σε συνδυασμό με αδρεναλίνη και ψυχαγωγία. Θα βρείτε πολλές ομάδες με καθοδήγηση από επαγγελματίες, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν σε αυτή την εμπειρία.

Για rafting στον Αχέροντα και τον Βοϊδομάτη

Πηγή: Unsplash

O Βοϊδομάτης είναι ένα πολύτιμο στολίδι της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων. Είναι από τους πιο καθαρούς ποταμούς στην Ευρώπη και αποτελεί την ιδανική επιλογή για να αποκτήσετε τις πρώτες σας εμπειρίες στο rafting.

Με σημείο εκκίνησης το γεφύρι της Αρίστης, κοντά στο ομώνυμο Ζαγοροχώρι, τα 5 χλμ. της διαδρομής κυλούν χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις και δυσκολίες. Επιπλέον, μετά από περίπου 45’ λεπτά θα συναντήσετε το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων (16ου αιώνα), που βρίσκεται σε εκπληκτική τοποθεσία με κάθετους βράχους και εντυπωσιακές σπηλιές.

Ο Αχέροντας, ο μυθικός ποταμός, που εκτείνεται σε περιοχή με ιδιαίτερο κάλλος, προσφέρει ευκαιρία για δυνατές στιγμές στα νερά του. Η διαδρομή, μήκους 4 χλμ., είναι ιδανική για αρχάριους, ενώ καθώς ξεκινά από τις πηγές του ποταμού στη γέφυρα Γλυκή, που έχουν πάντα νερό, οι καταβάσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Φαγητό στον Αργοσαρωνικό: Ένας οδηγός για φαγητό σε Ύδρα, Αίγινα, Σπέτσες


Νάξος: Ένας οδηγός για όσα θα δοκιμάσετε στο νησί

closesmenu