Looking for more ?
Ταξιδεύοντας στις λίμνες του Βορρά: Απόδραση σε μαγευτικά τοπία της φύσης
Φωτό: Shutterstock

Ταξιδεύοντας στις λίμνες του Βορρά: Απόδραση σε μαγευτικά τοπία της φύσης

Φυσική ή τεχνητή, η κάθε λίμνη έχει τη δική της ομορφιά και αποτελεί προορισμό για όσους αναζητούν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα.

Το να ταξιδέψουμε στις λίμνες της Ελλάδας αποτελεί μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία, αφού είναι ιδανική αφορμή για οικοτουρισμό και γενικότερα, για περιήγηση σε φυσικά τοπία που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στη φύση. Αν αναζητούσατε ιδέες για φθινοπωρινά ταξίδια, τότε μια βόλτα σε αυτές τις λίμνες, για ξεκούραση στη φύση και ένα όμορφο πικ νικ, είναι ιδανική επιλογή για αυτή την εποχή.

Ιδανικοί προορισμοί για βόλτα γύρω από τα νερά, βαρκάδα, καγιάκ ή απλά για να απολαύσετε μοναδικές εικόνες

Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα

Πρέσπες ονομάζεται η περιοχή που περιλαμβάνει τα ελληνικά τμήματα των λιμνών Mικρής Πρέσπας και Mεγάλης Πρέσπας και τις εκτάσεις γύρω από αυτές. H Mικρή Πρέσπα ανήκει σχεδόν εξ ολοκλήρου στην ελληνική επικράτεια, σε αντίθεση με τη Mεγάλη Πρέσπα, που στην χώρα μας ανήκει ένα μικρό κομμάτι της συνολικής έκτασής της.

Οι λίμνες φιλοξενούν δραστηριότητες τόσο για τους λάτρεις της φύσης, της φωτογραφίας, του bird watching και της κωπηλασίας.


Άγιος Αχίλλειος: Το πανέμορφο νησί και ο οικισμός στην Μικρή Πρέσπα


Λίμνη Ορεστιάδα/Καστοριάς

Φωτό: Pixabay

Η λίμνη της Καστοριάς, όπως αλλιώς αποκαλείται, είναι μία από τις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας. Πρόκειται για την ενδέκατη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας μας. Αγκαλιασμένη από τα βουνά της Μακεδονίας, Γράμμος και Βίτσι, η λίμνη έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000 ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, Στην περιοχή υπάρχουν ίχνη ανθρώπινης ζωής από τη νεολιθική εποχή. Η φυσική αυτή λίμνη φιλοξενεί πολλά είδη πτηνών και ψαριών και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους υγρότοπους της χώρα.

Λίμνη Βόλβη

H δεύτερη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας, μετά την Τριχωνίδα, αποτελεί μια ιδανική ιδέα για μια χαλαρή απόδραση στη φύση. Tip: Έχει συνολική έκταση περίπου 70 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μόλις 1 ώρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται αυτό το ατμοσφαιρικό τοπίο, το οποίο προσφέρεται και για μονοήμερες εκδρομές, χάρη στην κοντινή απόσταση.

H ευρύτερη περιοχή του παραλίμνιου υγροβιότοπου, μαζί με τη λίμνη Κορωνεία, προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar.

Λίμνη Κερκίνη

Λίμνη Κερκίνη: Ένας υπέροχος προορισμός εναλλακτικού τουρισμού και μια εξαιρετική ιδέα για εκδρομή σε 1 μιση ώρα από τη Θεσσαλονίκη

Φωτό: Shutterstock

Η τεχνητή λίμνη Κερκίνη έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας.

Αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για bird watching, αφού μπορεί να συναντήσετε πάνω από 300 είδη πουλιών. Ακόμη, μπορείτε να κάνετε βαρκάδα με τις παραδοσιακές “πλάβες”, που είναι μια δραστηριότητα που επιλέγουν πολλοί επισκέπτες της Λίμνης Κερκίνης.

Γενικότερα, η λίμνη Κερκίνη αποτελεί έναν προορισμό που δεν θα βαρεθείτε στιγμή, γι’ αυτό μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις δραστηριότητες που προσφέρει.

Λίμνη Δοϊράνη

Η λίμνη Δοϊράνη βρίσκεται στο νομό Κιλκίς, στο φυσικό όριο μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας. Το ένα τρίτο της λίμνης ανήκει στην Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο στη Βόρεια Μακεδονία. Πρόκειται για φυσική λίμνη με έκταση περίπου 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα, για την οποία υπάρχουν αναφορές από την αρχαιότητα.

Στην περιοχή της λίμνης θα βρείτε και το Μουσείο το οποίο δημιουργήθηκε από το Δήμο Δοϊράνης σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Προορισμοί μέχρι 2,5 ώρες από Αθήνα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου


7+1 προορισμοί για ζευγάρια για την 28η Οκτωβρίου

closesmenu