Σαββατοκύριακο στην Αθήνα με έναν concierge: Mona Athens

Για Αθηναίους και μη. Η Ευτυχία Στεφανίδη, creative director του hip ξενοδοχείου Mona Athens μας βοηθά να ζήσουμε μια αυθεντική εμπειρία στην urban πλευράς της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
2_10_23_H5389 Χριστίνα Αθανασιάδου, Hotel manager και Ευτυχία Στεφανίδη, Creative Director του Mona Athens | Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σκαμάγκος

Το Mona Athens βρίσκεται στου Ψυρρή, που σφύζει από ζωή, δίπλα σε παλιά και νέα καταστήματα, εστιατόρια και bars. Οι άνθρωποί του προτείνουν πάντα να επισκεπτόμαστε τους λιγότερο γνωστούς Αθηναϊκούς δρόμους, αλλά και τις καλλιτεχνικές γωνιές της πόλης.

Σάββατο

Πρωί

Η εξερεύνηση ξεκινά από το ξενοδοχείο. Προτείνουμε μια βόλτα στη γειτονιά, ώστε να ανακαλύψετε ξανά τις παραδόσεις της. Περιηγηθείτε στα καταστήματα υφασμάτων και δερμάτινων ειδών και αναζητήστε αντίκες και παλιά βιβλία στην Ερμού. Στην συνέχεια, κατευθυνθείτε στη Martinos Gallery, για μια εμπειρία ενδιαφέροντων εκθέσεων.

Μεσημέρι 

Συνεχίστε σε μια ιδιαίτερα αρωματική βόλτα στην οδό Ευριπίδου και επιλέξτε μοναδικά βότανα και μπαχαρικά. Κάντε μια στάση για ψάρι στον Ατλαντικό, με τα τραπεζάκια στον πεζόδρoμο. Χαθείτε στους στενούς δρόμους της Πλάκας με τα γιασεμιά και νιώστε τον αέρα της παλιάς Αθήνας. Κάντε μια στάση στο Mouki Mou, για όμορφα σχεδιασμένα ρούχα και κοσμήματα και στο  ατελιέ της Ιωάννας Κουρμπέλα, όπου θα βρείτε διαχρονικά κομμάτια.

Για μπαχαρικά στην Ευριπίδου | Κωνσταντίνος Σκαμάγκος

Πριν την επιστροφή, κάντε μια στάση στο Hyper Hypo, με τη μεγάλη ποικιλία σε coffee table books. Η ταράτσα του Mona, σας περιμένει να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα με το spritz ή το κρασί σας. 

Χριστίνα Αθανασιάδου και Ευτυχία Στεφανίδη, Mona Athens | Κωνσταντίνος Σκαμάγκος

Βράδυ  

Το καλύτερο κλείσιμο της ημέρας είναι το δείπνο στο Λινού Σούμπασης και Σια, όπου θα απολαύσετε τις φρέσκες δημιουργίες του σεφ Λουκά Μάιλερ

Κυριακή 

Πρωί 

Ξεκινήστε τη μέρα σας με το Levantine signature breakfast, στο rooftop του Mona όπου θα απολαύσετε την Ακρόπολη και το urban σκηνικό. Αγοράστε κεραμικά για το σπίτι, και έργα τέχνης, που διατίθενται στους χώρους του ξενοδοχείου. 

Μεσημέρι  

Συνεχίστε με μια βόλτα στο Μοναστηράκι, ανεβείτε την Ερμού και κάντε μια στάση για μεσημεριανό στο Birdman, για το καλύτερο yakitory στην πόλη. Βόλτα στο Κολωνάκι για μια πολιτιστική επειρία, στο Μουσείο Μπενάκη και το Κυκλαδικής Τέχνης. Ζήστε το vibe του κέντρου με ένα απογευματινό ποτό. Καθίστε στη μπάρα του θρυλικού Galaxy Bar και παραγγείλτε ένα martini.

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα