Looking for more ?
3+1 κρυμμένες ταβέρνες της Αττικής: Εκεί που το φαγητό είναι ιεροτελεστία

3+1 κρυμμένες ταβέρνες της Αττικής: Εκεί που το φαγητό είναι ιεροτελεστία

Πολλές φορές στην Αθήνα, το καλό φαγητό πρέπει να το ψάξει κανείς.

Μαρία Χατζηπέτρου

 Το γίδι 

Ο ναός του κρέατος της Μεταμόρφωσης είναι ένας χώρος που ξεχειλίζει από παράδοση και στοιχεία της κλασικής «χωριάτικης» θα λέγαμε χασαποταβέρνας. Η γκάμα των επιλογών στο μενού είναι ευρεία και ικανοποιεί από τους πιο εκλεπτυσμένους πελάτες που θα προτιμήσουν μια medium rare Tomahawk ή T-bone μέχρι και αυτούς που θέλουν μια γεύση που θα τους ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως το κρητικό αντικριστό. Για συνοδεία στο τραπέζι υπάρχουν και άλλες ελληνικές γεύσεις όπως :τραχανάς, φασολάκια, σταμναγκάθι αλλά και ένα από τα αγαπημένα πιάτα του μαγαζιού, οι χειροποίητες μακαρούνες (χειροποίητα μακαρόνια βρασμένα σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα).

Info: Τατοϊου 17, Μεταμόρφωση | Website

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη gidi_metamorfosi (@__gidi_)

Ο Λελούδας

Ο Λελούδας άνοιξε το 1928 και έκτοτε δεν έκλεισε κατά τον πόλεμο, τον Εμφύλιο, τη χούντα ή τις απανωτές οικονομικές κρίσεις. Δεν εκσυγχρονίστηκε ποτέ, αλλά γιατί άλλωστε; Αφού το παραδοσιακό μαμαδίστικο φαγητό του παραμένει πάντα σύγχρονο. Στα τραπέζια του θα φάτε τον καλύτερο μπακαλιάρο της πόλης. Μαζί με τον μπακαλιάρο οτιδήποτε και να παραγγείλετε θα είναι εξαιρετικό, από τα χυλωμένα ρεβύθια μέχρι και το λεμονάτο χοιρινό.

Στον Λελούδα τα σπιτικά αγνά πιάτα θα συνοδεύσετε με πολύ καλό κρασί, το οποίο επιμελείται η οινολόγος Μαρία Τζίτζη.

Info: Σαλαμινίας 8-10, Βοτανικός | Website

Το Τρίγωνο

Δεν θα χρειαστεί να οδηγήσετε για αρκετή ώρα, ώστε να βρεθείτε στα ξακουστά για το κρέας τους, Καλύβια. Ανάμεσα σε πολλές από τις ταβέρνες των Καλυβίων, μια είναι αυτή που ξεχωρίζει και θα σας προσφέρει ποιοτικό φαγητό κάθε φορά. Πρόκειται για μια ψησταριά η οποία προσφέρει μόνο άψογα ψημένο φρέσκο κρέας, κάθε είδους. Από τα ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου, μέχρι το συκώτι ή το σουβλιστό αρνί. Στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, οι locals προτιμούν πάντα τα παϊδάκια προβατίνας, οπότε μη διστάσετε να ακολουθήσετε τα χνάρια τους.

Info: Αθηνών 36, Καλύβια Θορικού | Website

Κάντε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την επίσκεψή σας στα Μεσόγεια με αυτές τις δραστηριότητες.

Μπάρμπα Μήτσος στη λαδόκολλα 

Περνώντας από τον Μπάρμπα Μήτσο ίσως να μην καταλάβετε ότι βρίσκεστε έξω ενός εκ των κορυφαίων μπριζολάδικων των νοτίων προαστίων, καθώς είναι καλά κρυμμένο και περιμένει όσους γνωρίζουν πολύ καλά τον προορισμό τους. Στα τραπέζια του Μπάρμπα Μήτσου θα γευτείτε από τις ζουμερότερες σπαλομπριζόλες που έχετε φάει ποτέ αλλά και εξαιρετικά μπιφτέκια που σερβίρονται στη λαδόκολλα και κανείς από το τραπέζι δεν θα τους αντισταθεί. Μια από τις λεπτομέρειες του μενού είναι το ψωμάκι ψημένο στα κάρβουνα με λάδι, πάπρικα, ρίγανη και σκόρδο, το οποίο θα είναι από τα νοστιμότερα ψωμιά που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Info: Ιουστινιανού 11, Αγ. Δημήτριος

closesmenu