Looking for more ?
Πού θα απολαύσουμε premium κρέας στην Αθήνα;

Πού θα απολαύσουμε premium κρέας στην Αθήνα;

Εδέσματα στα οποία δύσκολα μπορεί ένας λάτρης του κρέατος να αντισταθεί.

Μαρία Χατζηπέτρου

Ένα κομψό εστιατόριο που ειδικεύεται σε σπάνιες κοπές και φυσικά σε αριστοτεχνικό ψήσιμο του ποιοτικού κρέατος, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Σε αυτά τα εστιατόρια μπορείτε να γευτείτε το απόλυτο premium κρέας στην Αθήνα, και να αφεθείτε στην ιεροτελεστία με την οποία τα συγκεκριμένα μαγαζιά αντιμετωπίζουν το φαγητό.

Τα spot στα οποία θα βρούμε premium κρέας στην Αθήνα

Spitjack: Για όσους αγαπούν το premium κρέας στην Αθήνα κάθε τύπου

Ένα από τα talk of the town μαγαζιά της πόλης, για τις πρωτότυπες γεύσεις του και την αισθητική του. Πέραν του ζουμερού κοτόπουλου και του τραγανού χοιρινού που από μόνα τους είναι αρκετά για μια επίσκεψη στο Spitjack, αυτό για το οποίο όλοι παραμιλούν μόλις το επισκέπτονται είναι η πάπια. Η καλοψημένη πάπια με συνοδεία του πουρέ πατάτας με τρούφα, θα σας αφήσει άφωνους. Φυσικά, για όσους προτιμούν το κόκκινο κρέας, η black angus picanha, είναι από τις καλύτερες που θα δοκιμάσετε.

Πού θα το βρείτε; Σκούφου 10, Σύνταγμα

Το γίδι: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Μεταμόρφωση

premium κρέας στην Αθήνα

Φωτό: Unsplash

Ο ναός του κρέατος της Μεταμόρφωσης είναι ένας χώρος που έχει στοιχεία της κλασικής «χωριάτικης» θα λέγαμε χασαποταβέρνας αλλά φυσικά, με μια εκλεπτυσμένη νότα. Η γκάμα των επιλογών στο μενού είναι ευρεία και ικανοποιεί από τους πιο εκλεπτυσμένους πελάτες που θα προτιμήσουν μια medium rare Tomahawk ή T-bone μέχρι και αυτούς που θέλουν μια γεύση που θα τους ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως το κρητικό αντικριστό. Για συνοδεία στο τραπέζι υπάρχουν και άλλες ελληνικές γεύσεις όπως: τραχανάς, φασολάκια, σταμναγκάθι αλλά και ένα από τα αγαπημένα πιάτα του μαγαζιού, οι χειροποίητες μακαρούνες (χειροποίητα μακαρόνια βρασμένα σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα).

Πού θα το βρείτε; Τατοϊου 17, Μεταμόρφωση

Τηλέμαχος: Ένα “κρεατοφαγείο” με ιστορία

Ο Τηλέμαχος είναι ένα εστιατόριο με ιστορία στον χώρο της κρεατοφαγίας, όπου αρχικά ως χασαποταβέρνα στην Κηφισιά άφησε το στίγμα του. Πολλές σημαντικές προσωπικότητες της χώρας πέρασαν από τα τραπέζια του, όπως ο Παύλος Μελάς, ο Τσαρούχης και ο Μώραλης. Τα τελευταία χρόνια ο Τηλέμαχος βρίσκεται και στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν μεγαλοπρεπή χώρο, με τις ίδιες ποιοτικές γεύσεις. All-star επιλογές του καταλόγου ακόμη και για όσους δεν είναι μυημένοι στα premium κρέατα είναι το rib eye ωρίμανσης, η T-bone και οι διαφορετικές σπαλομπριζόλες.

Πού θα το βρείτε; Φραγκόπουλου Γεώργιου 19, Κηφισιά & Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα

Drakoulis Dry & Raw: Ο λόγος για να επισκεφθείτε τα Βόρεια Προάστια

Ο Στράτος Δρακούλης είναι ένας master όταν μιλάμε για καλό κρέας. Το καινούριο εστιατόριο στην Κηφισιά, είναι ένα κομψό steakhouse, το οποίο αποτελεί ένα ιδανικό meating point στα Βόρεια Προάστια. Η αναμμένη φωτιά είναι έτοιμη να υποδεχθεί το Wagyu Tenderloin, Τomahawk steaks, τραγανές πάπιες και πλήθος άλλων premium κρεάτων που συνθέτουν μία άκρως ενδιαφέρουσα γκάμα. Το φαγητό φυσικά, πλαισιώνεται με μία μεγάλη λίστα κρασιών.

Πού θα το βρείτε; Πεντέλης 1, Κηφισιά

Δείτε επίσης:

Fine Dining: Πού θα φάμε από βραβευμένους σεφ στην Αθήνα;


Dine in στα Βόρεια της Αθήνας: Οι καλύτερες διευθύνσεις

closesmenu