ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 15'
Πού θα φάμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα;

Αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, σε ένα από τα μαγαζιά της που σερβίρουν εξαιρετικά νόστιμο φαγητό. Με επιλογές που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα είναι βέβαιο πως θα βρείτε κάτι που θα σας ταιριάζει.


Μια νέα γαστρονομική εμπειρία: Tα απόλυτα menu degustation της Αθήνας


Πού θα φάμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα;

Spitjack: Για τους meat lovers αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα θα είναι γεμάτο γεύση

Φωτό: Unsplash

Ένα από τα talk of the town μαγαζιά της πόλης, για τις πρωτότυπες γεύσεις του και την αισθητική του. Πέραν του ζουμερού κοτόπουλου και του τραγανού χοιρινού που από μόνα τους είναι αρκετά για μια επίσκεψη στο Spitjack, αυτό για το οποίο όλοι παραμιλούν μόλις το επισκέπτονται είναι η πάπια. Η καλοψημένη πάπια με συνοδεία του πουρέ πατάτας με τρούφα, θα σας αφήσει άφωνους. Φυσικά, για όσους προτιμούν το κόκκινο κρέας, η black angus picanha, είναι από τις καλύτερες που θα δοκιμάσετε.

Πού θα το βρείτε; Σκούφου 10, Σύνταγμα

Γκαστόνε: Για όσους ψάχνουν έξοδο σε ένα από τα κορυφαία dining places του κέντρου

Ένα ακόμη πρωτότυπο dining place της Αθήνας είναι το επίσης φρέσκο, Γκαστόνε. Πρόκειται για project των ανθρώπων που μας έχουν συνηθίσει σε υπέροχες γεύσεις, από τη Cookoovaya μέχρι το Hoocut.


Fine Dining: Πού θα φάμε από βραβευμένους σεφ στην Αθήνα;


Στο Γκαστόνε θα απολαύσετε το εσωτερικό του αφού θα “μεταφερθείτε” σε ένα διαφορετικής αισθητικής dine in, που δεν έχετε συνηθίσει. Το φαγητό υπηρετεί το casual dining, στην πιο ελληνική εκδοχή του. Εκεί λοιπόν θα βρει κανείς ένα άκρως τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα (βασικά, το πιο τραγανό της Αθήνας), άψογο tri-tip και ribeye που μπορεί να μοιραστεί όλη η παρέα.

Πού θα το βρείτε; Πραξιτέλους 43, Αθήνα

 Για gourmet μεζεδάκια, στο Dopios

Το σύγχρονο Ελληνικό μεζεδοπωλείο με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Χριστόφορου Πέσκια, βρίσκεται στα στενά του Συντάγματος. Στον Ντόπιο, θα απολαύσετε εξαιρετικούς μεζέδες σε δημιουργικές συνταγές, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα. Σαλάτες, φρέσκα θαλασσινά, κρεατικά και φυσικά vegan και vegetarian επιλογές.

Συνοδεύστε τα πιάτα σας με ένα ντόπιο κρασί ή απόσταγμα, που θα απογειώσει τα ελληνικά αρώματα και την παραδοσιακή πρώτη ύλη. Κάτι μεταξύ παράδοσης και διεθνούς γαστρονομίας. Καλή απόλαυση!

Πού θα το βρείτε: Σκουλενίου 1, Πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Οι 2 στάσεις για pizza

Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Η απόλυτη έξοδος που συνδυάζει τα πάντα | Φωτό: Pexels

School Pizza Bar: Η αυθεντική πίτσα της πλατείας

Η διακόσμησή του θα σας ταξιδέψει στα μαθητικά σας χρόνια. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες στάσεις για ιταλικό στην πόλη. Από τις πίτσες, την παράσταση κλέβει η απλή Μαργαρίτα με φρέσκο βασιλικό, η Salcisia με καπνιστό τυρί μετσοβόνε και πάστα μαύρης τρούφας και πολλές άλλες. Φυσικά δεν λείπουν και οι μακαρονάδες με την καρμπονάρα να φτιάχνεται με τον αυθεντικό τρόπο και να είναι κρεμώδης και πεντανόστιμη.

Πού θα το βρείτε; Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Tre Sorelle

Τα 5 αθηναϊκά μαγαζιά που θα ξυπνήσουν τον Ιταλό μέσα σας | Φωτό: Unsplash

Ειδικά αν βρίσκεστε στο Παγκράτι ή στο Κολωνάκι, αυτό είναι ένα ιδανικό στέκι. Μόλις περάσετε έξω από το Tre Sorelle η υπέροχη αισθητική του θα σας τραβήξει. Έπειτα, η μυρωδιά της φρεσκοψημένης από τον ξυλόφουρνο πίτσας, θα είναι αυτό που θα σας κάνει να το εμπιστευθείτε με τα μάτια κλειστά.

Στο Tre Sorelle θα βρείτε την ναπολιτάνικη πίτσα σε όλο της το μεγαλείο. Από την κλασική μαργαρίτα, την μυρωδάτη tartufo μέχρι και την Cotto e Funghi, όλα όσα θα δοκιμάσετε θα σας μείνουν στη μνήμη ως μία από τις αυθεντικότερες πίτσες της Αθήνας.

Πού θα το βρείτε; Αρχελάου 19, Παγκράτι

Δείτε επίσης:

Φαγητό στο Παγκράτι: Όλα όσα αξίζει να φάμε στη hype γειτονιά του κέντρου


Παγκόσμια ημέρα Ξινόμαυρου: Όσα πρέπει να ξέρουμε για την σπουδαία ποικιλία

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα