Yowie: Ένα ξενοδοχείο γεμάτο με αντικείμενα design προς πώληση

Ένα μοντέρνο ξενοδοχείο στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ που πουλάει την...διακόσμηση του.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
yowie-2

Ένα περίτεχνο πορτοκαλί τραπεζάκι από plexiglass που μοιάζει με έργο τέχνης. Ένα φωτιστικό φτιαγμένο από επαναλαμβανόμενους κύβους μπαμπού. Ένα κρεμασμένο πάνω από το διπλό κρεβάτι ασπρόμαυρο σκίτσο από ντόπιο καλλιτέχνη. Και πολλά διακοσμητικά χρωματιστά αντικείμενα όπως βάζα σε ακαθόριστα σχήματα πάνω στο κομοδίνο, ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά πιάτα στα ράφια της κουζίνας και επιλεγμένες εκδόσεις βιβλίων στη βιβλιοθήκη.

Από την περιγραφή μπορεί να οραματίζεστε τους χώρους ενός σπιτιού με ιδιοκτήτη που έχει αμέριστη αγάπη στο design αλλά στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα ξενοδοχείο στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ που ξεκίνησε ως κατάστημα design αντικειμένων και δώρων.

Με την σκέψη ότι πάμπολλες φορές που μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σκεφτόμαστε ότι κάποιο στοιχείο της διακόσμησης ταιριάζει με το σπίτι μας αλλά και με την αμέσως επόμενη “που θα το βρω”, τα προϊόντα του καταστήματος Yowie επεκτάθηκαν σε ένα ολόκληρο ξενοδοχείο.

Από gift shop… ολόκληρο ξενοδοχείο 

Η ιδιοκτήρια του ξενοδοχείου Shannon Maldonado, αφού πέρασε μια δεκαετία ως εργαζόμενη στις ομάδες σχεδιασμού πολλών γνωστών brands στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένων των Tommy Hilfiger, Ralph Lauren και American Eagle, αποφάσισε ννα ανοίξει ένα κατάστημα με οικιακά είδη, design αντικείμενα και έργα τέχνης, το Yowie.

Η αγαπημένη της ασχολία καθώς ταξίδευε σε όλο τον κόσμο για τις ανάγκες της δουλειά της ήταν να ανακαλύπτει souvenirs ή γενικότερα design αντικείμενα, κυρίως για δώρα. Η πρώτη αγορά που της έχει μείνει αξέχαστη είναι μια κεραμική θήκη για στυλό, από την Ιαπωνία. 

Κάποια στιγμή, άρχισε να αναρωτιέται πώς θα ήταν να επιλέγεις παρόμοια είδη ως επάγγελμα, και κάπως έτσι έφτασε στο άνοιγμα ενός eshop με το όνομα Yowie, από όπου πουλούσε είδη σπιτιού, όπως κεραμικά κύπελλα και μπολ.

Τελικά κατάφερε να προχωρήσει με αυτή την ιδέα ανοίγοντας το δικό της σύγχρονο gift shop στη Φιλαδέλφεια, στη γειτονιά που και η ίδια είχε μεγαλώσει.

Η συγκεκριμένη γειτονιά κοντά στο Queen Village σήμερα βρίθει από μικρά καταστήματα και workshops ντόπιων καλλιτεχνών, εικαστικών καθώς και γκαλερί, δημιουργώντας το ιδανικό, δημιουργικό “πεδίο” για την πρωτότυπη ιδέα της: ένα ξενοδοχείο γεμάτο με αντικείμενα design προς πώληση.

Μια γειτονιά με ενωμένους καλλιτέχνες

Αρχικά υπήρχαν δύο κατοικίες στη South Street που ενώθηκαν για να δημιουργήθει το ξενοδοχείο. Το καλοκαίρι του 2022 όμως το Hotel Yowie πήρε την θέση τους. Mε τα 13 δωμάτιά του γεμάτα με αντικείμενα τα οποία διατίθενται προς πώληση, τόσο μέσω του προϋπάρχοντος eshop όσο και μέσω τιμοκαταλόγων που βρίσκονται μέσα σε κάθε, ξεχωριστά διακοσμημένο, δωμάτιο.

Μάλιστα, με την βοήθεια των καταλόγων, οι επισκέπτες μπορούν να έρχονται σε επαφή με τους ίδιους τους δημιουργούς των αντικειμένων που τους ενδιαφέρουν.

 Η έμφαση στο χρώμα είναι έντονη ενώ η διακόσμηση συνδυάζει έπιπλα από γνωστές επωνυμίες με κομμάτια ανερχόμενων κατασκευαστών, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από την γύρω περιοχή. Στην ουσία, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν από την κεραμική κούπα που βρίσκεται στην μικρή κουζίνα του κάθε δωματίου, μέχρι το τραπεζάκι πάνω στο οποίο την ακούμπησαν. 

Επικοινωνία
226 South Street Philadelphia, PA 19147
(215) 346-6337
https://helloyowie.com
stay@yowiehotel.com

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα