ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Ποιοι είναι οι χειμερινοί προορισμοί που καταγράφουν πληρότητα για τις φετινές γιορτές;

Φαίνεται πως πολλοί είναι αυτοί που φτιάχνουν βαλίτσες από τώρα για τις γιορτές, αφού σε μερικούς δημοφιλείς προορισμούς, οι προκρατήσεις αγγίζουν το 100%.

Αυτόν τον χειμώνα, λοιπόν, φαίνεται πως πολλοί θα είναι οι Έλληνες που θα επισκεφθούν δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

shutterstock_metsovo_diakopes
Χειμερινή απόδραση στο Μέτσοβο: Όσα πρέπει να ξέρετε | Φωτό: Shutterstock

Οι προκρατήσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε περιοχές όπως Αράχωβα, Μέτσοβο, Καλάβρυτα, Καρπενήσι, Πήλιο, Καστοριά, Ζαγοροχώρια, Τρίκαλα Κορινθίας (την περίοδο μεταξύ 20 Δεκεμβρίου έως και 02 Ιανουαρίου) φαίνεται να έχουν εκτοξευθεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν φτάσει το 100%.

Είναι ενδεικτικό πως στο Μέτσοβο και το Καρπενήσι, καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα για τις ημέρες των Χριστουγέννων. 

Φυσικά, οι υψηλές πληρότητες δεν αφορούν μονάχα Παραμονή και ανήμερα των δύο μεγάλων γιορτών αλλά και για το διάστημα 20/12-24/12. Για αυτές τις ημέρες οι προκρατήσεις κυμαίνονται από 80% έως 95%. Όσον αφορά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, η Πορταριά και η Καστοριά καταγράφουν μηδενική διαθεσιμότητα.

arachova
Οι παραδοσιακές ταβέρνες στην Αράχωβα | Φωτό: Shutterstock

Σταθερά υψηλό παραμένει το ενδιαφέρον για την Αράχωβα, ενώ υψηλή ζήτηση σημειώνεται σε Καλάβρυτα και Τρίκαλα Κορινθίας.

Υψηλές πληρότητες σημειώνονται και στο Καρπενήσι, το οποίο φαίνεται να προτιμούν τόσο Αθηναίοι όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Οι προκρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχουν αγγίξει το 100%.

Δείτε επίσης:

Foodie Alert: Οι χειμερινοί προορισμοί με πλούσια γαστρονομική παράδοση


Carpinus Beer: Η εκλεκτή μπύρα με καταγωγή από το Καρπενήσι

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα