Looking for more ?
Brunch στο σπίτι; Με αυτές τις συνταγές θα το απογειώσετε
Φωτό: Pexels

Brunch στο σπίτι; Με αυτές τις συνταγές θα το απογειώσετε

Γιατί το χειροποίητο brunch έχει άλλη χάρη...

Μαρία Χατζηπέτρου

Τα μαγαζιά της Αθήνας με brunch τα έχουμε δοκιμάσει ξανά και ξανά. Πολλές φορές όσο χειμωνιάζει μπορεί να προτιμήσετε να περάσετε ένα cozy πρωινό στο σπίτι, όπου φυσικά ένα νόστιμο brunch δεν θα λείπει. Αυτές οι πανεύκολες ιδέες για brunch στο σπίτι είναι ιδανικές για την επόμενη μάζωξη με την παρέα σας ή την οικογένεια.


Αυτό το Σαββατοκύριακο τρώμε brunch στα Νότια της Αθήνας


Αυγόφετες

brunch στο σπίτι

Αυτό το Σαββατοκύριακο τρώμε brunch στα Νότια της Αθήνας | Φωτό: Unsplash

Μια πανεύκολη συνταγή που όλοι αγαπούν και σε πολλούς, θυμίζουν τα παιδικά χρόνια. Οι αυγόφετες μπορούν να φτιαχτούν σε πολλές παραλλαγές. Συνήθως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ψωμί του τοστ ή απλό χωριάτικο ψωμί ωστόσο μια διαφορετική συνταγή θα σας κάνει να ξεχάσετε ό,τι ξέρατε. Αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, δοκιμάστε τις σπιτικές σας αυγόφετες με τσουρέκι ή ακόμη καλύτερα, λόγω της γιορτινής περιόδου, με πανετόνε!

Για την παρασκευή αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα μείγμα από 2-3 αυγά (εξαρτάται από το πόσες φέτες θα φτιάξετε) και 1 κούπα γάλα. Μπορείτε σε αυτό το μείγμα προαιρετικά να βάλετε και μια βανίλια. Αφού ανακατέψετε αυτό το μείγμα, βουλιάζετε τις φέτες για ένα δευτερόλεπτο τη κάθε πλευρά.

Παράλληλα, έχετε δίπλα το ζεστό τηγάνι με βούτυρο και απευθείας τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Μόλις ψηθούν, το πώς θα τις φάτε είναι στην δική σας ευχέρεια αφού μπορούν να είναι γλυκές με μέλι, λίγα καρύδια και άχνη ή ακόμη και αλμυρές, με φέτα!

Αυγό σε φωλιά αβοκάντο

Μια πανεύκολη συνταγή γεμάτη ενέργεια και καλά λιπαρά. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Παίρνετε ένα μεγάλο ώριμο αβοκάντο και αφού αφαιρέσετε το κουκούτσι, με ένα κουτάλι αφαιρείτε αρκετή από τη σάρκα. Έπειτα, σπάτε ένα αυγό πάνω και το “φωλιάζετε” μέσα στο αβοκάντο. Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι, πιπέρι ή ακόμη και τυρί ή αλλαντικά και να το ψήσετε στον φούρνο, για περίπου 15 λεπτά.


Μαγειρεύουμε Ελλάδα: Γλυκές & αλμυρές συνταγές με σύκο που θα λατρέψετε


Φρυγανισμένο ψωμί με σολομό, κρέμα τυριού και αβοκάντο

Πρόκειται για ένα πιάτο που συναντάμε σε πολλά brunchάδικα της πόλης. Η συνταγή είναι πολύ απλή και επίσης σας αφήνει το περιθώριο  να αυτοσχεδιάσετε ανάλογα με το τί σας αρέσει.

Η διαδικασία έχει ως εξής: παίρνετε μια μεγάλη φέτα από ψωμί και τη φρυγανίζετε. Μόλις είναι έτοιμη της ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και από πάνω απλώνετε τη λαχταριστή κρέμα τυριού. Από πάνω απλώνετε φέτες από ώριμο αβοκάντο και σολομό. Ένα θρεπτικό, νόστιμο και χορταστικό brunch μόλις είναι έτοιμο για απόλαυση!


Brunch στη Θεσσαλονίκη: Τα μαγαζιά που αξίζει να δοκιμάσετε


Scrambled Eggs

Μια κλασική πρόταση για εύκολο brunch αφού το μόνο που χρειάζεται στην ουσία είναι τα αυγά, που όλοι έχουμε σπίτι.

Η παρασκευή είναι πολύ απλή αλλά αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η τεχνική. Αρχικά σπάτε τα αυγά (ανάλογα με το πόσα άτομα είστε) σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε λίγο βούτυρο και σε σχετικά δυνατή φωτιά ανακατεύετε συνεχώς. Μετά από μισό λεπτό αφαιρέστε τα αυγά από τη φωτιά και προσθέστε μια μεγάλη κουταλιά τυρί κρέμα. Ανακατεύετε και τα επαναφέρετε στη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξουν. Συνολικά ο χρόνος ψησίματος των αυγών (πάντα ανάλογα με τη ποσότητα και την δύναμη της εστίας) θα πρέπει να κυμανθεί περίπου στα 2 λεπτά.

Δείτε επίσης:

Fine Dining: Πού θα φάμε από βραβευμένους σεφ στην Αθήνα;


Dine in στα Βόρεια της Αθήνας: Οι καλύτερες διευθύνσεις

closesmenu