ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Ζαγοροχώρια: 5 στάσεις για καφέ και γλυκό

Ανάμεσα στο απόλυτο βασίλειο της φύσης, τα Ζαγοροχώρια είναι ένας τόπος που μαγεύει κάθε ταξιδιώτη. Είναι ειδυλλιακά κάθε εποχή του χρόνου αλλά αναμφισβήτητα είναι ένας ιδανικός χειμερινός προορισμός, φυσικά για όσους αντέχουν το κρύο. Μαζί με όλα αυτά ένα τέτοιο ταξίδι δεν γίνεται να μη συνοδεύεται από γνήσιες παραδοσιακές γεύσεις και από παραδοσιακά καφενεία που σερβίρουν ελληνικό καφέ και υπέροχα γλυκά ή πίτες. Αυτές, λοιπόν, είναι οι στάσεις που κάθε επισκέπτης στα Ζαγοροχώρια κάνει για καφέ και γλυκό.

Για παραδοσιακό καφέ και γλυκό στα Ζαγοροχώρια: Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο

Πηγή: Shutterstock

Στέρνα στο Πάπιγκο

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα καφέ και σήμα κατατεθέν για το Μεγάλο Πάπιγκο. Είναι ένα καφέ με πολύ ζεστή αισθητική, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας ροφήματα.

Ακόμη, έχετε και τη δυνατότητα να προμηθευτείτε παραδοσιακά προϊόντα, γλυκά του κουταλιού ή του ταψιού, τσίπουρο, τραχανά κ.α.

Pinocchio στο Μικρό Πάπιγκο

Το Μικρό Πάπιγκο μπορεί να είναι πιο μικρό και με λιγότερες επιλογές για καφέ ή φαγητό, ωστόσο αξίζει να επισκεφθείτε το Pinocchio. Πρόκειται για ένα καφέ σε απόλυτα προνομιακή θέση και από τα τραπέζια του μπορείτε να απολαμβάνετε τον ζεστό καφέ σας αγναντεύοντας το μεγαλείο της Ηπείρου.

Το καφενείο του Κούλη στο Πάπιγκο

Σε μια απόλυτα προνομιακή θέση και με μαγική θέα, το καφενείο του Κούλη είναι μια αγαπημένη συνήθεια των ντόπιων και φυσικά μια must στάση των επισκεπτών. Εκεί θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε ροφήματα αλλά και σε παραδοσιακά γλυκά ή ακόμη και βάφλες.

Για παραδοσιακό καφέ και γλυκό στα Ζαγοροχώρια: Στο Μονοδένδρι και το Τσεπέλοβο

Aelia Cafe – Μονοδένρι

Το Μονοδένδρι είναι ένα από τα δημοφιλή χωριά των Ζαγοροχωρίων. Εκεί, μια από τις πιο ευχάριστες στάσεις είναι στο Aelia Cafe, όπου πέραν των ροφημάτων θα σας τραβήξουν την προσοχή οι λαχταριστές πίτες όπως η λεμονόπιτα και η πορτοκαλόπιτα αλλά και γλυκά όπως ο μπακλαβάς.

Ίρις – Τσεπέλοβο

Ένα χαριτωμένο καφέ για να απολαύσετε τον τέλειο μυρωδάτο ελληνικό καφέ. Στα τραπεζάκια της Ίρις, θα απολαύσετε και λικέρ ή γλυκά του κουταλιού (φυσικά χειροποίητα), πορτοκαλόπιτα και άλλα φρέσκα παραδοσιακά γλυκά.

Δείτε επίσης:

Ζαγοροχώρια: Τα 5 χωριά που πρέπει να επισκεφθείτε


Διακοπές: Το απόλυτο χειμερινό roadtrip είναι στα Ζαγοροχώρια

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»