ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Γιορτινό τραπέζι: Το πλατό με ελληνικά προϊόντα που θα εντυπωσιάσει

Delis που θα κλέψουν την παράσταση στο πλατό που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο γιορτινό τραπέζι και θα προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αυτή τη περίοδο, λοιπόν, τολμήστε να επιλέξετε ανάμεσα σε πεντανόστιμα εδέσματα που θα προσφέρουν μια ξεχωριστή νότα στα γεύματά σας αξίζουν την προσοχή σας.

Ακόμη, μη ξεχνάτε πως η περίοδος των γιορτών είναι ιδανική για ξεχωριστά ψώνια σε μερικά από τα delicatessen της Αθήνας.

Unsplash

Κεφάλαιο: Τα τυριά του πλατό στο γιορτινό τραπέζι

Ένα πλατό τυριών δεν γίνεται να λείπει από τις cozy βραδιές των φετινών σας γιορτών. Ο κόσμος των τυριών είναι απέραντός είτε μιλάμε για ελληνικά είτε για ξένα. Μερικά τυριά που θα πρωταγωνιστήσουν σίγουρα στο πλατό σας είναι η γραβιέρα Νάξου, το Μετσοβόνε, το κατίκι, ένα κρασοτύρι, κασέρι με μαύρο σκόρδο από τον Βόλο και το λαδοτύρι Μυτιλήνης.

Όλα αυτά τα τυροκομικά προϊόντα, θα απογειώσουν και την γεύση του κρασιού που (καλό είναι) να επιλέξετε προσεκτικά.

Αλλαντικά: Ο αγαπημένος συμπρωταγωνιστής σε ένα πλατό

Φυσικά, από ένα ολοκληρωμένο γιορτινό πλατό δεν γίνεται να λείπουν ξεχωριστά αλλαντικά. Μερικά από αυτά που πρέπει να επιλέξετε είναι: το προσούτο Ευρυτανίας, η Βουβαλίσια καπνιστή μπριζόλα Σερρών και το κρητικό απάκι.

diakopes-plato-tirion
Unsplash

Ο συνδετικός κρίκος

Τι θα παντρέψει όμως όλα αυτά μεταξύ τους; Η απάντηση βρίσκεται στα chutneys. Τις γλυκόξινες μαρμελάδες, δηλαδή, φρούτων και λαχανικών οι οποίες χάρη στην έντονη και ξεχωριστή τους γεύση, καταφέρνουν να λειτουργήσουν ενοποιητικά με πολλές γεύσεις.

Μερικά chutney που μπορείτε να διαλέξετε αλλά και να φτιάξετε πολύ εύκολα μόνοι σας είναι τα chutney σύκου, βερίκοκου, μήλου ή cranberry.

Άλλοι συμπρωταγωνιστές

Μερικές αγαπημένες γεύσεις που πάντα ταιριάζουν σε ένα πλούσιο πλατό είναι εδέσματα όπως η πάστα ελιάς, οι γεμιστές πιπεριές, οι ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, καπνιστό χέλι και ο τόνος Αλοννήσου.

Δείτε επίσης:

Γεύσεις από Γρεβενά: Παραδοσιακές συνταγές της πόλης των μανιταριών


Μαγειρεύουμε Ελλάδα: Γλυκές & αλμυρές συνταγές με σύκο που θα λατρέψετε

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ταξιδια Πολιτισμου Μουσεια Μνημεια αρχαιολογικοι χωροι και εμπειριες που αξίζει να βιωσεις

Από την Πέμπτη 14/3 στα περίπτερα